bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Menu
Download
brochure

Comfortabel wonen in Zaandam

Zaandam is een stad in de provincie Noord-Holland en telt circa 76.000 inwoners. De stad ligt aan weerszijden van de Zaan, een historische waterloop van 13,5 kilometer lang.

AdobeStock_158844013
AdobeStock_114207984
AdobeStock_90263259
AdobeStock_144128378

Over het nieuwbouwproject

Het nieuwbouwproject bevindt zich ter hoogte van Ds. Martin Luther Kingweg 209 en is gelegen in de Vennenbuurt in de wijk Poelenburg. De bestaande Onze Lieve Vrouwekerk zal worden gesloopt om plaats te maken voor 21 woningen. Aan de overzijde van het plan bevindt zich een ruim opgezette groenstrook met daarachter het stromende water van ‘De Gouw’.

 • Omgeving

  In de directe omgeving bevindt zich het Darwinpark wat de schakel vormt tussen de stad en het buitengebied. Een mooi park voor jong en oud. Het beschikt over een leuke speeltuin en een boerderij-winkel waar je terecht kunt voor onder andere eieren, wol, honing, hooi, stro en soms zelfs dieren. In de lente en de zomer is het hier heerlijk toeven onder het genot van bijvoorbeeld een lekker ijsje. Op het terrein bevindt zich tevens een natuurmuseum.  

 • Zaandam

  Zaandam is een stad in de provincie Noord-Holland en telt circa 76.000 inwoners. De stad ligt aan weerszijden van de Zaan, een historische waterloop van 13,5 kilometer lang.

  Zaandam is goed bereikbaar via onder andere de A7 en de A8 en beschikt over twee stations: Station Zaandam en Station Zaandam Kogerveld. Ook in de stad is het openbaar vervoer goed geregeld. Met haar centrale ligging is Zaandam dé perfecte plek voor jouw toekomstige woning. Binnen 30 minuten sta je in Hartje Amsterdam. Lekker weer? Ga een dagje naar het strand, ook op steenworp afstand gelegen!

  Het centrum kent een gevarieerd winkelaanbod en behoort tot één van de leukste winkelsteden van Nederland. Ook voor een gezellig avondje uit ben je in Zaandam aan het juiste adres. Het centrum is nog volop in ontwikkeling met mooie gevels en verschillende bouwwerken in diverse stijlen. Op gebied van uitgaan en cultuur is er genoeg om te ontdekken! 

 • Poelenburg

  Het project is gelegen in het oosten van Zaandam, in de woonwijk Poelenburg. Deze wijk beschikt over een gevarieerd woningaanbod en diverse voorzieningen.

  Op loopafstand van het project liggen basisschool Paus Joannes en middelbare school Pascal Zuid. Daarnaast zijn er nog andere scholen te vinden in de nabije omgeving en kun je gebruik maken van buitenschoolse opvang voor de kinderen. 

  Verder beschikt de wijk Poelenburg over een aantal fitnesscentra, een openbaar zwembad en een sportpark waar diverse sporten uitgeoefend kunnen worden.  

Centrale ligging

Zaandam heeft een zeer centrale ligging nabij diverse uitvalswegen met bijvoorbeeld Amsterdam of het strand binnen handbereik. Vooral Amsterdam is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Iedere 10 minuten kun je met de trein naar onze hoofdstad. 

Afstand tot
Amsterdam 26 25
Wijk aan Zee 29 49
Haarlem 34 27
Volendam 27 45
Hembrugterrein 12 7 28

Hotspots in de buurt

Zaandam beschikt over alle voorzieningen die je in de buurt nodig hebt. Voor een dagje shoppen of cultuur ben je binnen no-time in hartje Amsterdam met de trein. Lekker uitwaaien aan het strand behoort ook zeker tot de mogelijkheden met diverse stranden in de buurt. 

Hembrugterrein
1

Hembrugterrein

Het Hembrugterrein is een oud militair terrein midden in het bos en aan het water. Tegenwoordig is dit een booming evenemententerrein met een aantal vaste trekpleisters die je niet wilt missen. Voor een heerlijk diner ga je naar bijvoorbeeld Lab 44, in de zomer geniet je van de zon aan het hippe stadsstrand en er zijn zelfs musea. Een unieke plek met altijd iets te doen dus!

Volendam
2

Volendam

Eet een visje aan de haven of laat je fotograferen in klederdracht. We hebben het natuurlijk over Volendam. Bezoek dit veelzijdige vissersdorpje met typische authentieke huisjes. Combineer je dagje Volendam meteen met een bezoek aan bijvoorbeeld Edam of Monnickendam.

Amsterdam
3

Amsterdam

Natuurlijk, Amsterdam! Onze hoofdstad staat bekend om het artistieke erfgoed, de grachten en de smalle gevelhuizen en is altijd een bezoekje waard. Hier heb je gegarandeerd een leuke dag. Eten, drinken, cultuur, shoppen. Amsterdam heeft het allemaal in huis!